Kenya

Kenyáról minden embernek más jut az eszébe, a régészek az emberiség bölcsőjének nevezik, a vadászok, és a turisták hihetetlenül gazdag állatvilága és az óceán miatt imádják. Az állatvilág sehol máshol a kontinensen nem ilyen változatos, mint itt.

 

Kenya azon kevés ország közé tartozik, ahol az 5 nagyemlős, az oroszlán, a bölény, az elefánt, a leopárd és az orrszarvú egyaránt megtalálható. A vadak mellett azonban egyéb látnivalót is kínál az ország, remek strandok, korallzátonyok, lélegzetelállító hegyek és ősi szuahéli városok várják a turistákat.

 

KenyaKenya az egyik legolcsóbb és legnépszerűbb trópusi célpont, ahol nemcsak a hófehér partokat, a vendégszeretetet, de a különféle szafarikat is élvezhetik az utazók.

 

Az országban rendkívül rosszak a higiénés körülmények, nincs megfelelő víz és csatornaellátás, a népesség nagy része közüzemi ellátás nélküli lakóhelyeken él. Az országban gyakoriak a hepatitis A,tífusz és kolera járványok, a malária és a sárgaláz is elterjedt. Két évvel ezelőtt kiterjedt  visceralis leishmaniasis (kala-azar) járványokat jelentettek Kenyából. Az országban nagyon nagy arányú a HIV fertőzöttek száma is.

 

Idén januárban brit utazók között bélfertőzéses megbetegedéseket észleltek, amelyet valószinűen szalmonella baktérium okozott. Itt is előfordul  Rift- Valley láz fertőzés, legutóbb 2006-ban volt járvány, amikor 684 beteget kellett kezelni, sajnos 155 esetben nem tudták a betegséget megfékezni, és halállal végződött a láz.

 

Az idei év első három hónapjában egy komolyabb kolerajárvány is lezajlott, összesen 1243-an betegedtek meg, 67 esetben halálos végkimenetelű volt a betegség. Az országban elterjdtek a különféle vízzel terjedő fertőzések, valamint az Európában már ismeretlen polio is.

 

Az országba utazóknak mindenképpen ajánlott a hepatitis A és B elleni védőoltás, a sárgaláz elleni vakcináció, a hastífusz és a kolera elleni védekezés. A maláriaveszély is igen komoly, ezért ajánlott a gyógyszeres védekezés. A szafarira indulók ne feledkezzenek meg a veszettség és a tetanusz oltásokról sem. 

 

Az országba utazók utazás előtt másfél hónappal forduljanak a nemzetközi oltóközpontokhoz, amelyek megadják a szükséges információkat.


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kommentek

Még nincsenek hozzászólások!

Sajnáljuk, a weboldalon a kommentek nem használhatóak!

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Kiderítették mi okozza jetlag jelenséget

 Az Oxfordi Egyetem kutatói úgy vélik, kiderítették, miért is tart olyan sokáig, míg egy hosszabb utazást követően szervezetünk alkalmazkodik az új időzónához. Azt állítják, megtalálták azokat a „molekuláris fékeket”, amelyek az ún. „jetlag”-et okozzák.  

Tovább

Utazásra nem javasolt országok – Mit kockáztatunk az utazással?

 Néhány hete a Külügyminisztérium az utazásra nem javasolt országok és térségek közé sorolta Egyiptomot. Ezzel a biztonsági kategóriával számos desztináció esetén számolnunk kell. (A teljes lista itt található.) Nagyon fontos, hogy azok az utazók, akik a felsorolt országok valamelyikébe tervezik pihenésüket, tisztában legyenek a rájuk vonatkozó útlemondási és biztosítási tudnivalókkal.    

Tovább

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Peru

Peru maga a történelem. Kevés olyan ország van a Földön, amely olyan történelemmel büszkélkedhet, mint ez a dél-amerikai ország. Az ősi korok emlékei, látnivalói jó állapotban maradtak fenn, így az utazók megcsodálhatják az inka fővárost Cuzcot, Machu Picchu fenséges romjait vagy éppen a spanyol hódítók korának építészeti remekműveit. Ezek önmagukban is elegendőek lennének, ahhoz hogy turisták ezreit vonzzák az országba, de ez még kiegészül a varázslatos tájakkal, és az egyedülálló élővilággal is, a világ egyik legizgalmasabb... Peru