Jordánia

Egészségügyi információk

Az országban az alábbi betegségekkel kell kiemelten számolni


Malária

Nincs

Egyéb, gyakran előforduló fertőző betegségek

Utazók hasmenése, Leishmaniosis

Javasolt oltás (nem fontossági rendben, hanem betűrendben)

Tetanusz (diftéria)T

Javasolt oltás bizonyos területeken vagy fokozottabban veszélyeztetett utazóknak.

Nincs

 

Kötelező oltás, nemzetközi oltási igazolvány szükséges

Nincs

 

Kötelező oltás, ha fertőzött országból érkezik/országon át utazik

Sárgaláz elleni védőoltásSO

Javasolt emlékeztető oltás

Nincs

 

Fontos!


Tetanus és diftéria elleni oltásból 10 évente ismétlő oltás szükséges. Amennyiben 10 éve nem kapott diftéria és tetanus elleni védőoltást, annak felvétele javasolt. Továbbá utazás előtt javasolt a szükséges, kötelezően kapott gyermekkori védőoltások megismétlése.

Hazatérés után


Ha az utazásról való hazatérés után valamilyen betegséget észlel, mielőbb keressen fel szakorvost!

Vissza az úticél keresőhöz

Figyelem:a fenti leírások általános információt tartalmaznak. Utazás előtt legalább egy hónappal keresd fel háziorvosod vagy az hozzád legközelebbi megyei oltóközpontot és kérj tanácsot, valamint szükség esetén védőoltásokat. A konzultáció során az orvos személyre szabott információkkal lát el és az eddigi betegségeidet (pl. allergia), oltásaid figyelembe véve írja fel a gyógyszereket, védőoltásokat. Terhesek, gyermekek, krónikus betegségben szenvedők számára az orvosi konzultáció elengedhetetlen. Amennyiben utazás előtt egy hónapnál kevesebb idő áll rendelkezésedre, akkor is érdemes felkeresni háziorvosod, illetve a megyei oltóközpontot, hogy a megfelelő információt megkaphassd a betegségek lehetséges megelőzéséről.


HA :hepatitis A 10-14 nappal a beadás után véd. Tartós védettség 2 oltás után (kombinált oltás: hepatitis A+B: 0.,1.,6 hó időközzel)
HB :hepatitis B: három oltás ad tartós védettséget ( 0.,1.,6 hó) (kombinált oltás: hepatitis: A+B: 0.,1.,6 hó időközzel)
T :10 évig érvényes (diftériával, poliomyelitissel kombinálva is hozzáférhető)
K :kolera (+E. coli ) megelőzésére iható oltóanyag áll rendelkezésre, csak oltóhelyeken beszrezhető.
S :sárgaláz oltás, a 10. naptól véd, tartama 10 év.
SO :Afrikai országok: Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Csád, Demokratikus Kongo, Egyenlítői Guinea, Elefántcsontpart, Etiópia, Gabon, Gambia, Ghána, Guinea, Guinea-Bissau, Kamerun, Kenya, Közép-Afrikai Köztársaság, , Kongo, Libéria, Mali, Niger, Nigéria, Ruanda, Sao Tome és Principe, Senegal, Sierra Leone, Szomália, Szudán, Tanzánia, Togo, Uganda, Zambia Amerikai kontinens országai: Bolívia, Brazília, Equador, Francia Guiana, Guyana, Columbia, Panama, Peru, Suriname, Trinidad éas Tobago, Venezuela
H :hastífusz oltás 10-14 nap múlva véd, 3 évig
HE :hepatitis E. étellel, vízzel terjed, várandós nőkre veszélyes, oltás nincs
V :indokolt esetben, utazás előtt 0.,7.,21 nappal.
P :poliomyelitis (gyermekbénulás) 10 évig érvényes az oltás
M :meningococcus: ACWY(poliszacharida): 10-14. naptól véd, 3 évig
KE :kullancs-encephalitis elleni oltás: 2 oltás után 14. nappal alakul ki védettség, tartós védelem 3. oltás után.


Vissza az ország nyitólapjáraKommentek

ahmad fadilah

Válasz erre

2017.02.25 05:20


ngetes doang undangan pernikahan [url=http://bit.ly/1P41Awa]undangan pernikahan unik[/url] https://goo.gl/XZ6zpY undangan nikah ini juga mau kutan Jual Jaket Parka Jual Jaket Parka Jaket Parka Jaket Parka [url=https://goo.gl/ncgJmF]Jual Jaket Parka[/url] [url=http://bit.ly/2lS1aOh]Jual Jaket Parka[/url] [url=https://goo.gl/ncgJmF]Jaket Parka[/url] [url=http://bit.ly/2lS1aOh]Jaket Parka[/url] ꪘ"ŰŽ

Toom

Válasz erre

2016.04.22 11:38


You make so many great points here that I read your article a couple of times. Your views are in accordance with my own for the most part. This is great content for your readers.

Baris

Válasz erre

2016.04.19 19:17


[url=http://controldownloadporta.freeforums.net]controldownloadporta.freeforums.net[/url] [url=http://freedetailsfiles.freeforums.net]freedetailsfiles.freeforums.net[/url] [url=http://baseloaderdownloader.freeforums.net]baseloaderdownloader.freeforums.net[/url] [url=http://unusedfilesarchives.freeforums.net]unusedfilesarchives.freeforums.net[/url] [url=http://untruesoftdownloads.freeforums.net]untruesoftdownloads.freeforums.net[/url] [url=http://academicfreewarespor.freeforums.net]academicfreewarespor.freeforums.net[/url] [url=http://forumsoffreeware.blog.com]forumsoffreeware.blog.com[/url] [url=http://blogaboutfreeware.blog.com]blogaboutfreeware.blog.com[/url] [url=http://getsharewarefrommyblog.blog.com]getsharewarefrommyblog.blog.com[/url] [url=http://thefreedownloads.blog.com]thefreedownloads.blog.com[/url] [url=http://iknowyoudownloads.blog.com]iknowyoudownloads.blog.com[/url] [url=http://ulugbekfiles.enjin.com]ulugbekfiles.enjin.com[/url] [url=http://supermegafilesarchive.enjin.com]supermegafilesarchive.enjin.com[/url] [url=http://ulugfisher.enjin.com]ulugfisher.enjin.com[/url] [url=http://playstationsoftwares.enjin.com]playstationsoftwares.enjin.com[/url] [url=http://termosandvilkas.enjin.com]termosandvilkas.enjin.com[/url] [url=https://downloadwarezheres.wordpress.com]downloadwarezheres.wordpress.com[/url] [url=https://theblueeverydays.wordpress.com]theblueeverydays.wordpress.com[/url] [url=https://forumwheryoucandownloads.wordpress.com]forumwheryoucandownloads.wordpress.com[/url] [url=https://thegetthetorrents.wordpress.com]thegetthetorrents.wordpress.com[/url] [url=https://thefreewarearchives.wordpress.com]thefreewarearchives.wordpress.com[/url] [url=http://pandapenguinfiles.tumblr.com]pandapenguinfiles.tumblr.com[/url] [url=http://pandapenguinfiles.over-blog.com]pandapenguinfiles.over-blog.com[/url

Baris

Válasz erre

2016.04.19 19:15


Egy érdekes beszélgetés érték megjegyzést. Úgy vélem, hogy ez a legjobb , hogy írjon extra ebben a kérdésben, nem lesz tabutéma azonban általában az emberek nem elég beszélni az ilyen témákról. controldownloadporta.freeforums.net freedetailsfiles.freeforums.net baseloaderdownloader.freeforums.net unusedfilesarchives.freeforums.net untruesoftdownloads.freeforums.net academicfreewarespor.freeforums.net forumsoffreeware.blog.com blogaboutfreeware.blog.com getsharewarefrommyblog.blog.com thefreedownloads.blog.com iknowyoudownloads.blog.com ulugbekfiles.enjin.com supermegafilesarchive.enjin.com ulugfisher.enjin.com playstationsoftwares.enjin.com termosandvilkas.enjin.com downloadwarezheres.wordpress.com theblueeverydays.wordpress.com forumwheryoucandownloads.wordpress.com thegetthetorrents.wordpress.com thefreewarearchives.wordpress.com pandapenguinfiles.tumblr.com pandapenguinfiles.over-blog.com

Coach Outlet

Válasz erre

2014.10.30 04:11


good luck Coach Outlet http://www.coachoutletasb.com/

cheap louis vuitton purses for sale

Válasz erre

2014.10.25 17:35


louis vuitton stock valuation calculator cheap louis vuitton purses for sale http://www.louisvuittonoutlettca.com

Sajnáljuk, a weboldalon a kommentek nem használhatóak!

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Külföldre autóval – praktikus tanácsok nem csak kezdőknek II.

Bár itthon már vége a nyárnak, tőlünk délebbre még gyakran kúszik harminc fok fölé a hőmérő higanyszála. Ezért sokan döntenek úgy, hogy – a tömeget elkerülve – az utószezonban autóznak a mediterrán térségbe. Cikkünkben az ő számukra gyűjtöttünk csokorba néhány praktikus tanácsot az Autóklub segítségével.      

Tovább

Előbb jobbra, aztán balra – Utazzunk Londonba! (II. rész)

 Mielőtt útnak indulunk, tervezzük meg alaposan, mely látnivalókat szeretnénk mindenképpen megtekinteni, és nagyon fontos tudni azt is, hogy ezek milyen messze helyezkednek el egymástól. Érdemes tehát egy-egy napra úgy összeválogatni a célállomásokat, hogy azok a lehető legközelebb legyenek egymáshoz, hogy ne az utazással eltöltött időé, hanem sokkal inkább a nevezetességeké legyen a főszerep. Az alábbiakban ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.    

Tovább

Szexturizmus

Szexturizmus

A turizmust és szexet összekapcsoló képzeteinkben általában egy olyan férfi bukkan föl, aki azzal a céllal utazik a fejlődő országok valamelyikébe, hogy ott prostituáltakkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Szexturizmus

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Egyiptom

A távoli országokra leggyakrabban használt jelző, hogy egzotikusak. Egyiptomra azonban sokkal inkább alkalmazható a titokzatos, ellentmondásos, izgalmas jelző. Az európai ember úgy véli, mindent tud már tanulmányaiból erről az országról, aztán sorozatos meglepetések érik a helyszínen. Mindenre felkészülhetünk, és amíg a turista részére szánt területen mozgunk azt kapjuk amire vártunk. Ha eltévelygünk, vagy a hogyanra, miértre keressük a válaszokat, egyre érthetetlenebb lesz a környezet a kultúra, a társadalmi szabályok megváltoznak, arab földön... Egyiptom