Görögország

Kék és fehér – ez a csodálatos Görögország

 

A Földközi-tenger hűsítő, kristálytiszta vize, fehér-kékben pompázó házak és a görög konyha utánozhatatlan ízei. Ezek az első dolgok, amik eszünkbe jutnak, ha az európai kultúra bölcsőjére, Görögországra gondolunk. A helyi emberek mindig őszinte mosollyal és túláradó vendégszeretettel fogadják a hozzájuk látogatókat. Minden sarkon valamilyen ókorból maradt, felbecsülhetetlen értékű műemlékbe botlunk, miközben a bouzuki hangja belengi az utcákat. A nyaralóknak főszezonban igen könnyű repülőjáratot találniuk ebbe a csodálatos országba, hiszen a menetrendszerinti- és a charter járatok napjában többször indulnak, és az utóbbi időben már a diszkont légitársaságok is felfedezték maguknak a görög-szigetvilágot. Aki azonban főszezonon kívül utazik, vagy csak igazán meg akar ismerkedni az országgal, az autóval is könnyedén eljuthat oda.  

Görögország a mediterrán éghajlati övbe tartozik, némi kontinentális behatással. A nyarak szárazak és forróak, a rövid tél pedig nedves és hűvös. A görögök csak három évszakot ismernek: a kizöldülés, virágzás és érés idejét, (március-június), a száraz időszakot (június-október) és az esős időszakot (október-március).
A görög tájat a több ezer éve tartó intenzív mezőgazdaság és állattartás mára jórészt lecsupaszította, ma már a természetes környezetet inkább a gazdasági hasznot hajtó olajfa-, füge,- és szőlőföldek alkotják, de sok helyen (például az országot átszelő utak mentén) inkább a kopárság a jellemző. A legdélebbre fekvő szigeteken (pl. Krétán) pedig a perzselő nyári forróság az, amely szinte minden növényzetet kiirt. Természetes erdőségeket ma már inkább csak az északi és a középső részen lévő hegységekben találhatunk.

 

 

PARTNERÜNK AJÁNLATA:

Görögországi utazások >>

 


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kommentek

toth gyula

Válasz erre

2013.03.23 12:21


igaza van a görög magyarnak , ez csak elriasztás , a helyi tájékoztatást kell megfogadni (kihelyezett képviselő tartja )és nincs , és nem is lesz semmi gond . Ha politikai balhék vannak kerülni kell a nagy városokat .

Utazáselőtt.hu admin (Gorogorszagi magyar részére)

Válasz erre

2010.06.24 15:15


Még egy forrást is szeretnénk itt megjeleníteni. A Külügyminisztérium honlapján találhatók a következő egészségügyi információk: http://www.kulugyminiszterium.hu/kum/hu/bal/Konzuli_informaciok/Utazas_kulfoldre/Felkeszules_kulfoldi_utazasra/egeszsegugyi_tudniv.htm

Utazáselőtt.hu admin (Gorogorszagi magyar részére)

Válasz erre

2010.06.24 14:53


Kedves Görögországi magyar! Köszönjük hozzászólásodat, megértjük felháborodásodat, semmiképpen nem célunk a turisták elriasztása sem Görögországtól, sem másmilyen országtól. Honlapunk utazás-egészségüggyel foglalkozik, természetes, hogy az a célunk, az utazókat minél részletesebben tájékoztassuk az egyes országokban, kontinenseken előforduló utazási betegségekről, járványokról. A forrásokat pedig ellenőrizzük, folyamatosan monitorozzuk, továbbá a honlapra felkerülő információkat járványüggyel foglalkozó szakemberek is ellenőrzik. A fenti cikkel kapcsolatos néhány hivatkozást szeretném a figyelmedbe ajánlani: A Görögországba utazóknak az MD Travel Health a http://www.mdtravelhealth.com/destinations/europe/greece.php Oldalon ma is megfogalmaz ajánlásokat, a cikkben összefoglaltaknak megfelelően ajánlja, hogy oltassák az utazók magukat hepatitis A, kanyaró, mumsz, rubeola, tetanusz, diftéria és influenza ellen. Ugyanezek jelennek meg a CDC oldalán is: http://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/greece.aspx A hepatitis A oltást az OEK általánosan ajánlja egész Dél-Európára, kiemeli, hogy a fertőzöttek száma a délkelet-európai országokban magas: http://www.oek.hu/oek.web?nid=223&pid=1&to=752 A szezonális influenza elleni oltás mindig, mindenütt, és mindenkinek ajánlott. Nagy kanyarójárvány valóban volt, ez több helyen is megjelent a médiában, pl.: http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=2906 A titokzatos szívizomgyulladás miatt pedig iskolákat is zártak be: http://www.origo.hu/nagyvilag/20020423virus.html A görög vízellátási és szennyvízelvezetési rendszer valóban problémás, ez a külügyminisztérium honlapján is megjelenik: http://www.mfa.gov.hu/kum/hu/bal/Konzuli_informaciok/Utazas_kulfoldre/Fontos+utaz%C3%A1si+tan%C3%A1csok/fontos_utazasi_tanacsok_orsz.aspx?d=K%C3%B6zeg%C3%A9szs%C3%A9g,%20eg%C3%A9szs%C3%A9g%C3%BCgyi%20helyzet&c=44&z=Eur%C3%B3pa

Gorogorszagi magyar

Válasz erre

2010.06.24 11:11


Túlságosan is fel van fújva, és nem felel meg a valóságnak amit it fel van tüntetve. Nézzetek már utána az infok valóság alapjának, az itteni Egészségügyi Szervezettel vagy a Nagykövetséggel való konzultáció.Azt követően tegyétek közzé a pontos infokat, inkább elriasztani akarjátok a Turistákat tőlünk, igy is nehéz az országunk gazdasága....

Aktakukac (Pupi részére)

Válasz erre

2010.03.31 15:27


kedves Pupi!Ugyan már nem aktuális, de hátha másoknak is hasznos lesz az üzenetem. A testvéremék és az ő ismerőseik szinte minden évben a Stefanos apartmanban (Olimpyc Beach) szállnak meg, ami nagyon jó hely, megtalálod őket a neten (google-Stefanos apartman). Ők pedig a Contibus-al utaztatnak, amit szintén megtalálsz a googleban. Ha a Stefanos-ban szálltok meg, akkor kedvezmény jár a buszjegyre. Remélem tudtam segíteni mindenkinek, akit érdekel. :)

Elvira

Válasz erre

2010.02.25 10:58


Szerintem egyáltalán nem tulzás ha tisztában vagyunk vele hogy melyik országban, földrészen milyen betegségek fordulnak elő és ez ellen hogyan védekezhetünk. Mert kórokozok mindenhol vannak és lesznek is. Nyílván egy civilizáltabb európai országban, mint pl. Görögországban annak esélye hogy megbetegedj sokkal kisebb mint egy trópusi országban, annakellenére simán elkaphatsz bármit. Szóval szerintem nincs el túlozva.. A hipohonder meg amugy is védekezik mindenféle betegség ellen. De attól mert te nem vagy az, még lehetsz beteg.

Admin (Pupi részére)

Válasz erre

2009.10.30 15:54


Utánanézünk a kérésednek.

Pupi

Válasz erre

2009.10.26 23:09


Sziasztok, Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy melyik utazási irodánál tudok Katerini-be legolcsobban buszjegyet venni, Novemberben szeretnék kiutazni.Minden segitséget előre köszönök.

Vivien

Válasz erre

2009.06.30 15:38


Én 8 éve járok Görögországba! Egyszer sem oltattam be magam, és nem is lett semmi bajom. Szerintem is kicsit fel van ez fújva. Az, hogy vizet nem lehet inni, szinte összes utazási katalógusban benne van, és még az idegenvezető is 20x elmondja. A hypochonder embereknek ez a cikk pedig csak olaj a tűzre!Amúgy jó az oldal, csak ez van picit eltúlozva.

valaki

Válasz erre

2009.06.14 21:46


Az oldal nagyon hasznos információkat tartalmaz annak aki még nem járt Görögországba. A víz valóban sok helyen okozhat gondot, de a palackozott víz nagyon olcsó, illetve közvetlenül az Olümposz hegy lábainál fekvő nyaralóhelyeken nyugodtan lehet fogyasztani a csapvizet, a hegyről jön, forrásvíz, isteni finom. Én voltam fent a hegyen a forrás kiindulópontjánál és onnan végig zárt rendszerben juttatják el a fogyasztókig. A szigeteken viszont valóban nem megoldott. A védőoltással kapcsolatban, nemcsak az utazás miatt ajánlatos, mert sajnos itthon is sok fertőzött beteg van, csak azért nem tudunk róluk, mert nincsenek tünetei, de lehet, hogy aki elkapja, annak már komoly problémai is lehetnek.

Zakintos

Válasz erre

2009.04.30 00:15


Háj! Nagyon király lett ez az oldal. Nagyon tetszik. Tavaly olvastam itt utoljára. Azóta sokkal szebb lett.Gratulálok és így tovább.Zaka

admin (judit részére)

Válasz erre

2008.07.29 14:54


A portál célja elsősorban az utazók tájékoztatása az egyes országokban előforduló legfontosabb betegségekről és azok megelőzési módjairól, ebbe, természetesen beletartoznak a védőoltások is. Azonban számos más téma közül is lehet válogatni: pl. látnivalók, kultúra, adott ország konyhájának nevezetességei stb. A portál tartalmát folyamatosan bővítjük. Szívesen várjuk vissza.

judit

Válasz erre

2008.06.16 10:44


Ez az oldal csupán bujtatott reklám. Nem objektív információt ad arról, mire kell figyelni, hanem az oltóanyagnak csinál piacot. Szánalmas.

admin (ha_gota részére)

Válasz erre

2007.08.06 14:29


Kedves Ágota!Ez most lehet, hogy Önnek egy több ezer forintos kiadás, azonban ez nem csak az adott útra szóló védettséget adja meg, hanem hosszú évekre. Ezért aki rendszeres utazó mindenképpen érdemes. Nem beszélve arról, ha valaki megfertőződik, akkor a pár ezer forint sokkal több lesz, mert dolgozni sem mehet, hiszen fertőző osztályon tölthet néhány hetet betegállományban. Egy emberi életet, egészséget nem lehet pénzben mérni.Üdvözlettel:Admin

Politika

Válasz erre

2007.08.06 10:52


Oké ha-gota, de szerinted, amikor Magyarországon emberek halnak meg, mert visszafejlesztik az egészségügyet, akkor érdemes ilyen dolgokon hőbörögni, hogy a luxuscikknek száító utzást és az ahhz kapcsolódó védőoltásokat nem támogatják? Magyarországon is elkaphatod a hepatitist, mégsem oltanak ellene.

ha_gota

Válasz erre

2007.08.06 10:11


Tavaly elég sokatutaztam európs déli országaiba, Görögországba és Bulgáriába. Eszembe sem jutottak ezek a betegségek, és hála, nem is történt semmi baj velem. Igaz, nem is étkeztem semmilyen nyilvános v egyéb étteremben, saját házi konyhánk volt vagy magam főztem.Most ismét nyakamba veszem Görögországot, és elgondolkodtam az oltáson, miután pont azt a szigetet mutatták a TV-ben fertőzésnek kitéve, amit talán én is szerettem volna megnézni. Csak az a probléma, hogy anyira hangoztatják, hogy így kell és úgy kel a VÉDőOLTÁS, hogy mégsem támogatja az emberéletet az egészségügy!!! Inkább boncolgatni szeretik, kísérleti nyulaknak néznek bennünket! A "fontos és szükséges" védőoltás ára receptre 5834 Ft + ehhez még hozzájön az oltási díj, ami még 1500 Ft-al terheli az életben maradni vágyó utazót.És aki utazik, tudja, mennyi mindent kell még ezen felül fizetnie, pl. a biztosítást, ami, ha repülővel megy 9000,-, ha busszal 7200,- egy 10 napos út során. Ja és még nem is evett, szállt meg stb.Tehát, mennyit is ÉR az emberélet!??

Sajnáljuk, a weboldalon a kommentek nem használhatóak!

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Koffer tippek - Hogyan válasszunk megfelelő bőröndöt?

 Gondolta volna, hogy különböző típusú bőröndöt érdemes választani, ha autóval, vonattal vagy repülővel utazunk? Tudta, hogy a harsány színű bőröndök használata nemcsak egy divathóbort, hanem valódi gyakorlati előnyük is van? Cikkünkben szakember segítségével adunk hasznos tanácsokat a tökéletes utazótáska kiválasztásához! 

Tovább

Mit tegyünk, vagy ne tegyünk a bőröndbe? – gyakorlati tippek a helytakarékosság jegyében

 A nyaralás előtti pakolás sokaknak bosszúságot okoz, amit a légitársaságok poggyászra vonatkozó súlykorlátozásai sem tesznek könnyebbé. Sajnos el kell fogadnunk a tényt, hogy nyaralásunkra nem tudjuk a ruhásszekrényünk és cipős fiókunk egész tartalmát magunkkal vinni! Az alábbi praktikák segítségével viszont egyszerűen kiválogathatjuk azokat a darabokat, amikre valóban szükségünk lesz, és azokat is, amiket jobb, ha otthon hagyunk.    

Tovább

Egészségügyi információk országok szerint


Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Hepatitis betegség

Hepatitis betegség

A hepatitis májgyulladással, májsejtek károsodásával járó betegségek összefoglaló neve. Napjaink legkönnyebben elkapható fertőző betegségei közé tartozik, mely minden kontinensen előfordul. Többféle változata ismert, amelyeket betűjelekkel különítünk el egymástól.

Hepatitis betegség

Orvos válaszol

Orvos válaszol

Ha szeretnél felkészülni a nyaralásra egészségügyi szempontból is, de nem találtad meg a szükséges információkat, akkor egyedi kérdéseiddel keresd meg szakértőnket! A személyes kérdezési lehetőség mellett böngészhetsz a korábbi kérdések és az azokra adott válaszok között is.

Orvos válaszol

Oltás emlékeztető

A Hepatitisz A és B betegségek ellen hosszú távú, akár 20 évre szóló védettséget szerezhetünk, ha felvesszük az összes előírt oltást. Amennyiben szeretnéd, hogy az első oltás után e-mailben emlékeztessünk a hátralévő oltások időpontjára, akkor használd az oltási emlékeztető szolgáltatásunkat!

LÉPJ BE AZ OLTÁSI EMLÉKEZTETŐBE!