Aktuális

Lélegzetelállító városok, amelyeket télen látnod kell

2022-12-28


Forrás: Partner Cikk

Szerző: Partner Cikk


Vajon lehetséges télen csak otthon ülni, takaróba burkolózni és várni a kikeletet? Természetesen nem. Emberek milliói a világ minden tájáról már beleszerettek a téli turizmus varázsába, amin nincs is mit csodálkozni. Attrakciókban, projektekben nincs is hiány. Hova menjünk télen, mit csináljunk, mit nézzünk meg? Ötletcsomagot mutatunk be, és garantáljuk, hogy mindenki talál magának valót!

Európa inspiráló sokszínűséggel büszkélkedhet, amely az öreg kontinensen való utazást az egyedi emlékek kimeríthetetlen forrásává teszi. Sőt, tél van, amikor egy teljesen új, már-már meseszerű környezetben láttatja a híres európai városokat. Mely európai városokat érdemes meglátogatni télen?

 

Párizs a te listádon is szerepel?

Régóta köztudott, hogy a nyaralás megtervezésekor az úti cél kiválasztása fél siker. Egy téli városi szünet vagy egy hosszabb téli kirándulás valamelyik európai városba csábítóan hangzik, de nem tudod, hova menj? Párizs az első város, amely különleges figyelmet érdemel a téli nyaralás megtervezésekor, úgyhogy itt is hagyunk egy Párizs repülőjegy inspirációt. Franciaország fővárosa rendszeresen szerepel a különböző utazási rangsorokban, és nem véletlenül. A fények városa télen még káprázatosabbnak tűnik. A hóval hintett táj hátterében fények ezreitől pislákoló Eiffel-torony olyan látvány, amely sokáig az emlékezetedben marad. Ez különösen jó választás szerelmes párok számára, de az egyedülállóknak és a nagyobb csoportokban utazóknak is érdemes ezt a francia nagyvárost figyelembe venni téli utazásuk célpontjaként. Mikor a legjobb télen Párizsba látogatni? Ha szeretnéd átérezni az ünnepi hangulatot, akkor természetesen december lesz a legjobb alkalom. Ha azonban inkább spórolnál egy kicsit, menj később, mondjuk februárban. Valószínűleg kevesebb turistával fogsz találkozni, és lényegesen nagyobb eséllyel foglalhatsz szállást alacsonyabb áron.

 

 

Velence érdekel?

Folytatva az európai téli utazási javaslatokat, most egy másik, romantikus hangulatáról híres városhoz nyúlunk, méghozzá Velencéhez. Az olasz építészetnek ez a gyöngyszeme, amely elképzelhetetlenül sok turistától nyüzsög nyáron, télen egészen más arcát mutatja. Ha azonban nem szereted a tömeget, jobb, ha nem a karneváli időszakot pécézed ki magadnak. Ha télen, de a fesztiválon kívüli intervallumban látogatsz el ebbe az olasz városba, alacsonyabb árakkal kalkulálhatsz mind a szállodákban, mind az éttermekben. Ilyenkor a látogatók kisebb száma miatt sokkal könnyebben megtekintheted a leghíresebb turisztikai látványosságokat is.

 

Lisszabon?

Lisszabon, Portugália Európa egyik legrégebbi városa, és télen remek hely egy városnézésre. Ennek több oka is van. Először is, a többi európai várostól eltérően Lisszabonban mediterrán éghajlat uralkodik, ami kevesebb esős napot és ideális esetben még sok napsütéses órát és tiszta égboltot is jelent.

 

Vagy legyen inkább Amszterdam?

Ha egy európai várost kellene választanom egy téli kiránduláshoz, az mindenképpen Amszterdam lenne. Bár egész évben nagyszerű hely, szeretek télen ellátogatni ide, mert egyrészt kevésbé zsúfolt, másrészt a tél rengeteg hangulatos karácsonyi vásárt jelent, sok-sok finom, melegen tartó forralt borral, és persze ott van a népszerű Amszterdami Fényfesztivál is. Minden évben november végén kezdődik, és a következő év januárjáig tart, híres tereptárgyakat megvilágító fényekkel, valamint az egész városra kiterjedő fényinstallációkkal. Az Amszterdami Fényfesztivál megtapasztalásának egyik legjobb módja egy hajókirándulás a városon áthaladó népszerű csatornákon. Ellenőrizd a legjobb repülőút ajánlatokat, és válaszd ki a legjobb ár-érték arányt képviselő Amszterdam repülőjegy opciót!


Kiemelt témák

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Egzotikus utazás

Egzotikus utazás

Az egzotikus utazási szezonban gyönyörű homokos partok, forró, napsütéses idő, különleges kultúrák és érdekes tájak várják az utazókat. Ugyanakkor a legszebb, legkedveltebb trópusi úti célpontok a fejlődő világ országaiban helyezkednek el, ahol az európai normáktól eltérő higiénés viszonyokkal találkozhatunk.

Egzotikus utazás

Utazás autóval

Utazás autóval

Évente több millió magyar autós indul külföldre, nagy részük a nyári hónapokban lépi át az országhatárt. A nyaralásra azonban készülni kell, hogy elkerülhessük az utazás során felmerülő problémákat.

Utazás autóval

Utazás kedvencekkel

Utazás kedvencekkel

A legtöbb lelkes állattartó még a nyaralást is a kedvencével tervezi. Ilyenkor számos, az állat szempontjából fontos körülményt kell figyelembe venni, mint például a megfelelő szállítási körülmények biztosítása, vagy az állatbarát szállás felkutatása.

Utazás kedvencekkel

Utazás gyerekekkel

Utazás gyerekekkel

Egy utazás megszervezése mindig nagy körültekintést igényel. A kisgyerekkel utazó családoknak ráadásul kiemelt figyelmet kell arra szánni, hogy feltérképezzék a legbiztonságosabb, gyerekbarát üdülőhelyeket.

Utazás gyerekekkel

Országajánló

Törökország

A kétarcú ország
 
Törökország több szempontból is kétarcú. Egyrészt mert két földrészen terül el, melyből Európára 3, míg Ázsiára 97 százaléka jut ennek az államnak. De két különböző képet mutat abban a tekintetben is, hogy itt találkozik az iszlám kultúra az európaival és múlt szokásai a jelen világával. Törökország turisztikai és gazdasági szempontból egyaránt rohamosan fejlődik úgy, hogy közben megtartja saját értékeit és vigyáz a múlt emlékeire is, melyek gazdagok a római- és görög időkből származó örökségben... Törökország

Egészségügyi információk országok szerint