Törökország

A kétarcú ország

 

Törökország több szempontból is kétarcú. Egyrészt mert két földrészen terül el, melyből Európára 3, míg Ázsiára 97 százaléka jut ennek az államnak. De két különböző képet mutat abban a tekintetben is, hogy itt találkozik az iszlám kultúra az európaival és múlt szokásai a jelen világával. Törökország turisztikai és gazdasági szempontból egyaránt rohamosan fejlődik úgy, hogy közben megtartja saját értékeit és vigyáz a múlt emlékeire is, melyek gazdagok a római- és görög időkből származó örökségben csakúgy, mint az oszmán birodalom hagyatékában is.

 

A korábbi fő vonzerőt jelentő isztambuli bazár és a híres mecsetek, a Hagia Sophia, a Kék Mecset vagy éppen a Szulejmán mecset, lassan átadja a helyét a török riviérának.  Antalya, Bodrum, Alanya, Kemer, Marmaris ma már lényegesen több turistát vonzanak. Az Atlas lábánál elterülő tengerpart méltán kapta a riviéra nevet és klímája is egyedülálló a mediterráneumban. lnnen kiindulva olyan nevezetességek tekinthetőek meg, mint Trója, Ephesos, Pergamon vagy az olyan természeti csodák, mint Pamukkale, Kappadokia és a Manavgati vízesés.

 

A magyarok számára fontos város a II. Rákóczi Ferenc fejedelmet befogadó Rodostó, mai nevén Tekirdag. Olyan ország ez, ahol a magyarok percek alatt otthon érezhetik magukat, mert az itt lakó emberek régen látott barátként üdvözölnek bennünket és szinte mindannyian kedveskednek néhány kedves sutasággal kiejtett magyar szóval is. A bazárban a talán a legsűrűbben használt kifejezés a „My friend” és az árusok csakúgy, mint minden török ember valóban barátként tekintenek az utazóra.

 

Isztambul, Törökország"Utunk során elsőként a nyugati ember fantáziáját leginkább csiklandozó szerájt vettük célba. A 400 szobás épületkomplexum valójában nem pusztán a kéj birodalma volt."

Élménybeszámoló a minaretek európai nagyvárosában töltött hétvégéről >>

 

 

 

"Törökország is, hasonlóan a világ más országaihoz, kiépített egy rendkívül magas szintű turizmust kiszolgáló szolgáltatási szektort, hatalmas nyaralóövezetekkel a tengerparton, ahol nem lehet panasz a kiszolgálásra."

Élménybeszámoló >>

 

 

"Utazni Törökországban mesés, erre már Nagy Sándor is rájött. Számtalan római-, görög kulturális emlék és a káprázatosan szép természeti látnivalók kápráztatják el a Törökországba látogatót." Látnivalók >>

 

 


Útikönyv

Összegyűjtöttük neked az idei egzotikus szezon slágereinek számító célpontok legszebb látnivalóit, a top tízes strandokat, a legkényelmesebb szállodákat és egyéb hasznos információkat. Az adott ország történelmét, kultúráját és idegenforgalmi információit tartalmazó oldalakat egy online könyvbe rendezheted, amit kinyomtatva akár el is vihetsz magaddal az utazásra. Rovatunk folyamatosan bővül, jelenleg Egyiptom, Tunézia, Kenya, a Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld és Dominika érhető el a szolgáltatásból.
tovább

Kiemelt témák

Hasonló hírek

Különlegességek nyomában: A legjobb egyedi kaszinók

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE ...

Tovább

Tanácsok a télen autóval utazóknak

Téligumi

Ha tél, akkor indul a síszezon, és persze a hegyvidéki bungalók, szállodák forgalma is megsokszorozódik. Nagyon sokan vágnak neki a hideg időben is, hogy kiélvezhessék a téli pihenést és aktív kikapcsolódást. Ám mielőtt nekivágnánk egy ilyen kalandnak, mindenképp készüljünk fel alaposan. Ne csak a szállást foglaljuk le, hanem az autónkat is készítsük fel az utazásra.

Télen autóval

Mediterrán utazás veszélyei

Mediterrán utazás veszélyei

Ha amellett döntöttél, hogy idén nyáron a Földközi-tenger habjaiban merülsz el, akkor jól választottál. A viszonylag közelinek számító mediterrán országok sok kalandot, tartalmas vakációt ígérnek. Mediterrán rovatunk célja, hogy hasznos utazási és egészségügyi tippeket nyújtson a körültekintő utazóknak.

Mediterrán utazás veszélyei

Orvos válaszol

Orvos válaszol

Ha szeretnél felkészülni a nyaralásra egészségügyi szempontból is, de nem találtad meg a szükséges információkat, akkor egyedi kérdéseiddel keresd meg szakértőnket! A személyes kérdezési lehetőség mellett böngészhetsz a korábbi kérdések és az azokra adott válaszok között is.

Orvos válaszol

Oltás emlékeztető

A Hepatitisz A és B betegségek ellen hosszú távú, akár 20 évre szóló védettséget szerezhetünk, ha felvesszük az összes előírt oltást. Amennyiben szeretnéd, hogy az első oltás után e-mailben emlékeztessünk a hátralévő oltások időpontjára, akkor használd az oltási emlékeztető szolgáltatásunkat!

LÉPJ BE AZ OLTÁSI EMLÉKEZTETŐBE!